Sjiekkita

Neo rockabill with a bite

 

Opgericht in de lente van 2022, speelt Sjiekkita toegankelijke rock 'n' roll met regelmatig een uitglijder naar iets lekkers. Sjiekkita staat voor het niet recht spelen, wat krom bedoeld is!

sjiekkita-logosjiekkita-pinupAangeland in nazomer van het leven, daar waar 30 jaar geleden het vroegpensioen intrad, kreeg ik een vraag van Louis. Hij is goed vertegenwoordigd op de site, te denken aan Punch it Peggy, Honey Bonny's HITMEN en LPG band, ja, hoog genoteerd in de Rocking.nl Hall of Fame! Of ik zin had in iets nieuws. Zat niet lekker in zijn muzikaal vel bij z'n bandje en miste de glorie van weleer. Ik had net een paar flinke hoofdstukken achter de rug op het gebied van wonen en werk, dus dit kon er ook nog wel bij.

sjiekkita-pinupLouis heeft een prachtige muzikale smaak dus op dat gebied passen we uitstekend. Afijn, het idee stond, alleen ... er ontbrak nog wat. Na wat geruchten de wereld in te hebben gestrooid, ontstond interesse bij Michel. Zeer verdienstelijk geweest bij enkele gerenommeerde bands, maar met dezelfde behoefte: iets wat eruit springt! De eerste try out onder de grond ergens in Budel liep als een zonnetje en een nieuw bandje, een feit. Overtuigt van een goed passend geheel, besloten we voor de overtreffende trap te gaan. De vocalen maal 2, dus op zoek naar de juiste man of vrouw. Met 4 gegadigden op de lijst knalde Kelly er fenominaal uit en de deal werd bezegeld. Ik mag wel zeggen, hoop ik, dat er een flinke maar lekkere chaos ontstond doordrongen van bedenkelijk 'self esteem' en positieve wanhoop wat uiteindelijk tot expressie is gekomen in ons logo. Je moet 'r even kennen, maar dan begrijp je het volledig! Dus dat ging helemaal goed komen, en ... het kwam goed. Het eerste optreden halverwege juni stond ze haar mannetje in een adembenemende transformatie naar een zelfverzekerde podium diva. Slechts 4 dagen later speelden we op het cultuurfestival Fabriek Magnifique in Veghel, mooi podium midden op de markt, op zowat de heetste dag van het jaar, 's middags. HOT! It rocked!

sjiekkita-pinupSeptember 2022, spelen op Strengpop. Een geweldig gezellig festival. We mochten maar liefst 2 sets ten gehoren brengen en wat is er mooier dan dit commentaar, te vinden onder een van onze video clips: Waanzinnig, ik was op Strengpop in Reeuwijk-dorp het dak ging er af bij dit nummer, steengoed!

Boekingen: info@sjiekkita.nl

Website: sjiekkita.nl

sjiekkita-live-band

sjiekkita-kelly

sjiekkita-louis

sjiekkita-michel

sjiekkita-piet

Deurne 1

Deurne 2

vanaf voorjaar 2022

logo-sjiekkita

De Bandleden

Kelly - zang en gitaar (ex Donkey Fonk)

Louis - zang en contrabas (ex Tennessee Drifters, Punch it Peggy, Honey Bonny's HITMEN, Cool-A-Mundo)

Michel - drums (ex Old Noise, Pokey & the headlights, Rocking navigators, Stingray boppers, Fogerty's Revival band)

Piet - lead gitaar (Rocking.nl)

Sjiekkita Video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

E-mail: info@rocking.nl

© Copyright 2023 | Rocking.NL | All rights reserved