De Rammelaars

High quality rockabilly & rock 'n' roll hits


Ludiek trio in een vijftiger jaren bezetting zoals het hoort: een oude contrabas, elektrische Gretsch-gitaar en akoestische gitaar afgewisseld met fabuleus drumwerk. Mega ervaring, speelplezier en hoogstaande kwaliteit samengevoegd uit vaderlands meest spraakmakende rock & roll bands. Vocalen in de stijl van Buddy Holly en Eddie Cochran.


rammelcarrammelaarMet amper het laatste optreden van The Rollators koud achter de kiezen, ontsproten er plannen naar meer van het goede. Veel zin in een rockabilly trio maar nu "met ballen". Op zoek dus naar een krachtige slagwerker voorzien van ijzersterke vocalen, eentje die we niet hoeven uit te leggen waar Elvis de mosterd vandaan haalt. We vonden hem in de vorm van Gert. Een zeer begaafd musicus, zit het liefst iedere dag op het podium, Rocking Daddy van 5 kinderen die, zoals hij zelf zegt, graag een potje rammelt. De oorsprong van de naam... ach, ik hoef het niet eens meer uit te leggen. Gert ging het worden, ondersteund door 15 jaar podiumervaring bij Jumping Jukebox en het befaamde King Size Trio.

rammelaarDe koppen werden bij elkaar gestoken, ideetje hier, ideetje daar, wat leidde tot een trio die zijn weerga niet kent. De band had werkelijk alles, wat menig hart sneller doet kloppen als het gaat om musicaliteit, kwaliteit, originaliteit en speelplezier. Met goed portfolio op zak, uiteindelijk ontdekt door een zeer gerenommeerd boekingskantoor in het midden des lands. Vanaf dat moment was geen podium meer veilig voor de Rammelaars. Het rockte & rollde als een tierelier.rammelaars1

rammelaarMocht het idee ontstaan dat je hier te doen hebt met een rockabilly traditional, niets is minder waar. Naast zinderende fifties blasters en bloedstollende covers van onder andere Blondie, The Rolling Stones, Status Quo en Cheap Trick, ook polderpop in de vorm van Judith (megahit "You") en Long Tall Ernie & The Shakers (seventies kaskraker "The Guitar King"). Daarom plakken we er onder andere het labeltje "neo" op.

rammelaarDrijvend op de flow van het succes, doken we de tot studio omgedoopte garage in, en namen nagenoeg live een paar smakelijke covers op. Hier gingen we tot aan het puntje met zeer minimale middelen. Wat te denken van een vrije interpretatie van Beyonce op z'n rockabillies? Er zit ontwikkeling in de Rammelaars.De muziek wordt serieus genomen en jullie komen met een eigen sound. Rockabilly met een akoestische, bijna Spaanse gitaarsolo. Ik vind het leuk! "Er zit ontwikkeling in de Rammelaars. De muziek wordt serieus genomen en jullie komen met een eigen sound. Rockabilly met een akoestische, bijna Spaanse gitaarsolo. Ik vind het leuk!", aldus Idols jurylid Henk Jan Smits op zijn site talentscout.nl, met als beloning de 1e prijs! Niet slecht voor een geheel zelf gefabriceerd en geproduceerd stukkie rock 'n' roll. Niet alleen Henk-Jan vond het leuk, maar ook de organisatoren van diverse festivals waar we in volle glorie onze kunsten vertoonde.

rammelaar De neuzen stonden een paar jaar in dezelfde richting, totdat duidelijk werd dat we te maken hebben met all-round muzikanten, met eigen wijs (lees: eigenwijs) en meerdere bezigheden tegelijkertijd. rammelaars2Dat paste niet in ieders straatje en het onvermijdelijke diende zich aan. Aan al het goede komt te snel een eind, dus ook aan de Rammelaars. De "legacy" omvat een aantal indrukwekkende videoclips en het "garage recorded" audio materiaal, op verzoek te bewonderen. Een onvergetelijk muzikaal avontuur met twee van de beste muzikanten uit het Brabantse rock 'n' roll / rockabilly circuit. Hooggenoteerd op het persoonlijke "the best of" lijstje.rammelaars3

2006 - 2008

rammelaarstopright

Rammelaars Video

De Bandleden

Gert - zang, drums en slaggitaar (King Size Trio, Jumping Jukebox)

Roland - zang en gitaar (Mac Taple, Bang Bang Bazooka, The Cavemen, The Rollators, The Flintones, Runaway Beat)

Piet - contrabas (Rocking.nl)

rammelaars4

De Rammelaars Live - Love me

De Rammelaars Live - Guitar King

Contact

E-mail: info@rocking.nl

© Copyright 2024 | Rocking.NL | All rights reserved