Een persoonlijke noot

Na een paar artikelen geplaatst te hebben, moet ik erkennen dat er beter media zijn voor dergelijke bijdragen. Ach, wie weet was je op onderstaande evenementen en brengt het dezelfde glimlach op je gezicht als de gedachte eraan bij mij doet!

blank

The Blue Cats in Eindhoven 2015

Helemaal geweldig! Voor de derde keer sinds de wederoprichting in 2008 speelden The Blue Cats in Eindhoven. Ditmaal op een van de betere podia: Café Altstadt op het Stratumseind. De Eindhovense Rocking Rebels zijn in ere hersteld en hoe. Met de knuisten de lucht in werden Clint Bradley, Stevie Whitehouse en de broers Edwards warm onthaald. Alhoewel ze in de regio niet altijd het podium krijgen wat ze verdienen, is Eindhoven een warm nest voor The Blue Cats. Een fantastisch optreden en groot eerbetoon aan de Eindhovens rock 'n' roll scene. Samen met een grote delegatie "Rockabilly Oss" draaide de tap op volle toeren en de nummer 1 uit de hedendaagse neo rockabilly liet een zinderende zaal achter.

bluecats2015

Laatst bijgewerkt op maandag 28 september 2015 19:38

Hits: 3843

Demented are Go - Eindhoven

Erg vet! De dodelijkste band uit het hedendaagse psychobilly circuit. 4 vrienden op pad naar bands uit de begin jaren 80. We zijn 2e helft jaren 80 ieder onze eigen weg gegaan, maar na ruim 25 jaar back on tracks!

Laatst bijgewerkt op maandag 15 december 2014 22:00

Hits: 3898

Hotrodded Bullfrog - 2014

bullfrog14

Wegens groot succes in 2013 deden we dit jaar exact hetzelfde programma. M'n American Beauty (Tail Finned Cadillac) werd uit de garage gereden op weg naar Rosmalen, Rock Around The Jukebox Het bleek een natte herfstrit, dus het terras lonkte niet. De beurs is enorm sfeervol wat dit weertype alleen maar versterkt. Het wemelt binnen van jukeboxen, flipperkasten neons etc. We brachten een kort bezoek aan de bandjes maar daar stonden geen geweldige acts geprogrammeerd. Op de beurs vonden we een uniek item en zo reden we rond sluitingstijd met een aantal memorabilia naar huis om ons voor te bereiden op Hotrodded Bullfrog.

Het succes van vorig jaar is niet geheel onopgemerkt gebleven in de vriendenkring dus er was animo zodat we met vieren zijn gestart in restaurant de Zwaan. Het eten was er fantastisch en met gezonde dorst zijn we de eerste band gaan bekijken. Betty's Doghouse stond op de vierkante meter, deze jongens laten zien wat een "rockabillybandje" inhoud. 44 Shakedown was niet helemaal ons ding (40-ties jazz / jive), maar dat werd helemaal goedgemaakt door Slapback Johnny. Lekkere stevige rockabilly zoals het hoort! De avond kwam ten einde bij de Barnstompers, een band die staat als een schuur dankzij frontman Kees die we kennen sinds Ko and the Cattleshow begin tachtiger jaren. Volgend jaar weer!

Laatst bijgewerkt op dinsdag 29 september 2015 12:25

Hits: 4622

The Blue Cats in Geldrop - 2014

GEWELDIG, wat heb ik weer genoten van The Blue Cats. Back on tracks in 2008 en op 28-09-2014 op de planken in Geldrop. De tranen vloeiden, het bier stroomde, het zweet gutste, het was fantastisch.

Laatst bijgewerkt op vrijdag 10 oktober 2014 07:27

Hits: 2813

Rockabilly Night Oss - 2014

oss

Zelden zo'n mooi clubje met rockabilly liefhebbers meegemaakt als in Oss! Begin jaren 90 veroverden "The Lost Boys" de Osse contreien. "Van dik hout zaagt men planken" rockabilly zonder poespas of flauwekul. Stanley (drums) en Gilles (contrabas) zijn twee heren die ik ontmoette dik 25 jaar geleden. Bij het vertrek van hun eerste gitarist, Rolf, werd ik benaderd voor een try-out. Heb het reuze naar mijn zin gehad met deze boys, echter zat mede in de opmars van de Blazin' Saddles. We hebben elkaar niet kunnen vinden binnen "The Lost Boys" maar de sporadische keren dat we elkaar zien, is het altijd even gezellig bijkletsen. Uiteindelijk dan die langverwachtte reunie van deze legendarische band en ik heb er van genoten! De drive zat er goed in, en was onder de indruk van de bijzonder getalenteerde gitarist. Daarna een dik optreden van Batmobile, de broertje Haamers en Johnny stralen nog altijd de energie en originaliteit van weleer. Een prima avond, op stap met een paar makkers waarbij de oorsprong van deze vriendschap begon ergens in de jaren 80, kijkend naar bands die gestart zijn in hetzelfde decennium!

Rocking.nl YouTube clip: Batmobile @ Groene Engel Oss,

Laatst bijgewerkt op vrijdag 31 januari 2014 10:59

Hits: 2924

Hotrodded Bullfrog - 2013

hotroddedbullfrog2013

"Rock Around The Jukebox" is zo'n evenement dat ik jaarlijks met veel plezier bezoek. Begonnen ergens halverwege jaren 80 in de loods van de familie Aalders, en uitgegroeid tot een van de grootste Jukebox en Americana beurzen ter wereld! Het is vooral een sfeervolle beurs, gratis entree als ik mijn American Beauty tentoonstel (Tail Finned Cadillac), en altijd wel een band die de moeite waard is. Zelf stond ik er met verschillende bands (The Rollators, The Flin-tones en Ducktail).

We zaten lekker in het zonnetje te genieten en raakte aan de praat met Jeroen (CC Jerome, een van de topbands van Nederland), die neerstreek bij het laatste vrije tafeltje, pal naast ons. Het gesprek ging natuurlijk over bands, muziek en optreden. We hebben dik een uur zitten kletsen, waar hij me tipte op zijn optreden die avond op een rockabilly festival, Hotrodded Bullfrog. De helft van de middag zat er bijna op dus we besloten uiteindelijk maar de stands te bezoeken, en de band van die middag, The Firebirds. Dat smaakte naar meer! Dus de combinatie van een leuk restaurant en daarna bandjes bekijken kon mijn wederhelft absoluut bekoren. Het is vele jaren geleden dat ik dergelijke festivals bezocht, en werd prettig verrast door het evenement. Locale bevolking, natuurlijk enkele enthousiaste rockers en rocking ladies in combinatie met de horeca die goed inspeelde op deze avond. We hebben genoten van enkele bands, leuke mensen ontmoet dus volgend jaar weer!

Laatst bijgewerkt op dinsdag 22 oktober 2013 06:12

Hits: 2806

Contact

E-mail: info@rocking.nl

© Copyright 2024 | Rocking.NL | All rights reserved